#
– Takket være pengene fra SUMMIT har vi klart å opprettholde toppidrettssatsningen på et forsvarlig nivå, sier generalsekretær i Norges Roforbund. Foto: Norges Roforbundet

– Dette har betydd uendelig mye for oss

Skrevet av Andrine Davidsen 26. mai 2023

SUMMIT 2024-samarbeidet har gjort at Norges Roforbund fortsatt kan opprettholde satsningen sin.

De ti sommeridrettene som er en del av SUMMIT 2024-satsningen har fått betydelig økonomisk støtte. 5 millioner kroner er fordelt på de ti særforbundene, og for Norges roforbund har dette hjulpet stort i en trykket hverdag hos forbundet. 

–  Dette har betydd uendelig mye for oss. Vi har måttet gjennomføre en nedbemanningsprosess i forbundet, og med pengene fra SUMMIT-satsningen har vi så langt klart å holde nedbemanningen hovedsakelig til administrasjonen, sier generalsekretær Kjell Ove Alvestad.

– Takket være pengene fra SUMMIT har vi klart å opprettholde toppidrettssatsningen på et forsvarlig nivå. Vi ønsket å gjøre mer, blant annet høydesamlinger, men vi må forholde oss til realitetene, legger han til.

Veien mot Paris 2024

Satsningen mot Olympiske og Paralymiske leker i Paris 2024 innebærer flere stopp på veien. Det første er EM i Bled, Slovenia, som avholdes fra 25.-28. mai. Alle de norske rolagene, med unntak av herre dobbeltsculler, er i aksjon i løpet av helgen.
 
– EM er en fin og viktig rettesnor for videre arbeid for oss. Det er fortsatt tidlig i sesongen sett med norske øyne, og vi håper på gode løp med semifinaler og finaler i EM nå, og at vi kvalifisere så mange som mulig til OL når VM avholdes etter sommeren, sier sportssjef Daniel Berge.
 
Den viktigste konkurransen for roerne denne sesongen er VM i Beograd som avholdes fra 1.-10. september. Dette er også hoved-OL-kvalifiseringen for de norske utøverne.