#
Birigit Skarsten jubler over EM gull. Hun er én av 13 utøvere, av totalt 16, som ble tatt ut til OL og Paralympics. Mange flere utøvere vil bli klare for OL og Paralympics ved neste uttak 4. juni. Foto: Balint Czucz

13 Summit-utøvere allerede klare for OL og Paralympics

Skrevet av GeirOwe.Fredheim@idrettsforbundet.no 24. mai 2024

Foreløpig har 13 utøvere blitt tatt ut De olympiske og Paralympiske lekene i Paris 2024. De 10 idrettene i Summit 2024 utgjør foreløpig en stor del av den norske troppen som er tatt ut.

I Olympiatoppens første uttak til OL og Paralympics ble 16 utøvere klare for leken i Paris. Hele 13 av dem kommer fra satsingen på de 10 litt mindre idrettene som er med i satsingen mot Paris 2024. Med god hjelp av Kongsberg Gruppen, DNV, Norsk Tipping og Sparebankstiftelsen DNB har det økonomiske fundamentet i de 10 idrettene blitt betydelig styrket, og det er også trolig årsaken til at så mange utøvere allerede er klare for lekene i Paris.

De 10 idrettene i Summit 2024 er: Bordtennis, bryting, padling, roing, seiling, skateboard, skyting, svømming, taekwondo og triatlon.

Under Olympiatoppens første uttak til Paris 2024 var de aller fleste fra Summit2024.
4. juni, under Olympiatoppens neste OL- og Paralympics-uttak, vil trolig enda flere utøvere fra Summit-idrettene være klare.

- Vi er svært fornøyde med at så mange utøvere fra vår ekstra satsing, Summit 2024, nå er klare for OL og Paralympics. Tallene taler for seg, og jeg må si meg meget fornøyd med at vi er der vi er i dag. Det virker som om Summit 2024-utøvere blir godt representert i Paris noe som har vært et utstrakt mål da vi startet prosjektet, sier Tore Øvrebø.

Disse Summit2024-utøverne er foreløpig klare for OL og Paralympics:

Paralympics:

Roing:

Birgit Lovise Røkkum Skarstein Christiana Roklub

Svømming:

Fredrik Solberg Tønsberg Svømmeklubb

OL:

Bryting:
Grace Bullen Fredrikstad Bryteklubb Atlas (Hun er eneste bryter fra Norge i dette OL)

Roing:
Thea Helseth Aalesunds Roklub
Inger Seim Kavlie Christiania Roklub
Lars Martin Benske Fredriksstad Roklub
Ask Jarl Tjøm Tønsberg Roklub

Seiling:
Line Flem Høst Kongelig Norsk Seilforening
Mina Mobekk Kongelig Norsk Seilforening
Hermann Tomasgaard Kongelig Norsk Seilforening
Marie Rønningen Tønsberg Seilforening
Helene Næss Tønsberg Seilforening

Taekwondo:
Richard André Konopka Ordemann Tøyen Taekwondo Klubb