#
LEKEN OG MOTIVERT: Elias Nilsen (21) trener og leker seg i skateparker for å bli verdens første nordmann som skater i et OL.

Elias Nilsen (21) kan bli historisk

Skrevet av Andrine Davidsen 6. juni 2023

Skateboard-utøveren fra Stavanger vil bli husket som en «stilfull og karismatisk mann». Nå er han nære ved å bli første nordmann som skater i et OL.

– Gode resultater er kult og gøy, men man blir ikke husket bare for 1. plasser. Jeg vil skille meg ut i sporten, og bli lagt merke til for å gjøre ting ingen har gjort før enten det gjelder triks eller med høyt teknisk nivå og særegenhet, sier Elias Nilsen.

Skateboard-utøver Elias Nilsen er drevet av kjærlighet for sporten og mål han setter seg. Han har konkurranseantrekket pakket og bestemt på forhånd hver gang han setter seg på flyet for å konkurrere, samtidig som han deler kule snutter fra skateparker og -haller. 

– Målet frem mot Paris 2024 er å beholde plasseringen på rankingen, men gjerne også klatre litt, forteller Nilsen.

Med dette målet for øyet er Nilsen på vei mot å bli historisk. Siden skateboard kom på OL-programmet for første gang i Tokyo 2020, kan han bli den første nordmannen som deltar i en skateboard-øvelse hvis han kvalifiserer seg til Paris 2024.

Et miljø for alle

Til sammen har Nilsen nesten 200 000 følgere fordelt på TikTok og Instagram, der han deler filmer og klipp fra skateparker, treninger og konkurranse, med enorm respons fra skatemiljøet både nasjonalt og internasjonalt.

«Your form is immaculate» og «God damn» er bare utdrag fra responsene Nilsen får fra internasjonale stjerner på videoer han deler i sosiale medier. Den store idrettsgleden han har, deler han med flere folk, på tvers av både alder og nivå.

– Skatemiljøet er veldig bredt, men det er inkluderende og intimt på samme måte også. Man ser alt fra seksåringer til 40-åringer i parken, og det er alltid fritt for alle nivåer, forteller Nilsen.

HOS GOD MORGEN NORGE: Elias Nilsen blir lagt merke til, og har gjestet God Morgen Norge for å snakke om veien mot Paris 2024.

Internasjonal anerkjennelse

Nilsen er én av 130 toppidrettsutøvere som er en del av SUMMIT 2024. Dette gjør at han kan reise rundt i verden på treningsleir og konkurranser, for å matche mot de beste i verden. Skateboard er en verdensidrett, og de aller største konkurransene avholdes ofte utenfor Norge, blant annet i USA, Argentina og Italia.

– Det er veldig kult å skate mot de aller beste. Og alle er alltid med, så man får alltid testet seg mot verdenseliten. Det blir en ekstra motivasjon, og jeg skater alltid bedre når jeg skater med gode utøvere, forteller Nilsen.

Nå kombinerer han gleden ved triksing og leking i skateboardparken, med de seriøse konkurransene og kampene om plasseringer. Men han er helt klar på hva som gjør skateboard til en lidenskap:

– OL er ett mål, og alle konkurransene det neste året er delmål på veien, men det er stor motivasjon i å skate i mange forskjellige parker, filme og dele gleden med alle i miljøet og folk som følger med på utsiden.