#
Grace Bullen er klar for Paris 2024 og takker Kongsberg Gruppen for støtten på veien. Foto: Andrea Irgens, Den norske ambassaden i Paris.

Grace Bullen demonstrerte sitt berømte helikopterkast

Skrevet av Team Norway / Kongsberg Gruppen 8. april 2024

OL-klare Grace Bullen takker Kongsberg Gruppen for støtten. Og som takk demonstrerte hun sitt berømte helikopterkast på Kongsberg-sjef Geir Håøy da han møtte OL-bryteren i treningslokalene til Olympiatoppen.

Se helikopterkastet i videoreportasjoen under. 

Bryter Grace Bullen tok bronse i VM i Beograd i fjor høst, og ble med det kvalifisert til OL i Paris i 2024. Bullen er en av 130 idrettsutøvere som er med i SUMMIT 2024, en dugnad mellom næringslivet og Olympiatoppen for å løfte ti utvalgte idrettsgrener til medaljer og suksess frem mot sommer-OL og Paralympics i Paris i 2024.
Kongsberg Gruppen har i to år vært samarbeidspartner i SUMMIT 2024. Nå forlenger Kongsberg samarbeidet med ytterligere fire år, og blir partner i SUMMIT 2028.
-Nå går vi for gull i OL og Paralympics, både i Paris 2024 og Los Angeles 2028, sier Håøy.

Enklere å satse
Han møtte nylig Grace Bullen og toppidrettssjef Tor Øvrebø i Olympiatoppens treningslokaler ved Sognsvann i Oslo. Både Bullen og Øvrebø er glade for at Kongsberg Gruppen blir med videre som partner i SUMMIT 2028.

-Vi idrettsutøvere som er en del av SUMMIT og driver med toppidrett her i Norge, trenger denne støtten. Det gjør det lettere for oss å satse høyt i internasjonal idrett. Så det dere har gjort nå, gjør det mye, mye enklere for oss, sa Bullen til Håøy før hun løftet han opp, snurret han rundt og la han forsiktig ned på brytemappen.

- Vi har nå hatt et givende samarbeid i to år, og vi er stolte over å allerede nå kunne inngå avtale om fire nye år. Disse idrettsutøverne og Kongsberg Gruppen har til felles at vi konkurrerer i verdenstoppen i våre klasser. Her er marginene små. For å vinne gull, kreves talent, dedikasjon og et uendelige antall treningstimer. Vi er glade for å bidra til at Grace Bullen og de andre utøverne har fått et sponsorfellesskap som gir dem muligheten til å konsentrere seg om å bli best i de olympiske leker, sier Håøy.

Gir økt forutsigbarhet
Tor Øvrebø, toppidrettssjef ved Olympiatoppen, er glad for å få med seg Kongsberg Gruppen frem mot OL og Paralympics i 2028.
- Kongsberg Gruppen har fra første dag vært en engasjert og konstruktiv samarbeidspartner i SUMMIT. Prosjektet var en slags pilot fram mot 2024, og erfaringene er så gode at Olympiatoppen ønsker å videreføre og videreutvikle prosjektet. Vi er svært takknemlige for at Kongsberg vil være med videre de neste fire årene, sier Øvrebø.

Bidragene fra partnere som Kongsberg Gruppen finansierer utstyr, trenere og treningsleirer i jakten på marginene. Målet har vært å ta et nasjonalt løft for å skape suksess under sommer-OL og Paralympics.

-For disse ti idrettene har tilknytningen til SUMMIT betydd økte ressurser, tilhørighet til et toppidrettslig fellesskap og tilgang til kompetanse i satsingen mot Paris. Når Kongsberg Gruppen nå blir med fire nye år, bidrar det til økt forutsigbarhet, bedre rammebetingelser og nye forskningsmuligheter for de ti idrettene også mot OL og Paralympics i Los Angeles i 2028, sier han.

Lærer av idretten
SUMMIT-partnerskapet gir noen av Kongsberg Gruppens medarbeidere anledning til å delta i OlympiatoppenAkademiet sammen med utvalgte ansatte fra Det Norske Veritas, TINE, Sopra Steria og Norges Idrettsforbund. Målet er erfaringsdeling, læring og utvikling. Akademiet består av seks heldagssamlinger som avholdes jevnlig frem til siste samling i september 2024, etter avslutningen av olympiske og paralympiske leker i Paris 2024.

– OlympiatoppenAkademiet er en unik møteplass for deling, refleksjon og læring, der perspektivet er kultur for utvikling og prestasjon, forteller Øvrebø.

Teknologisamarbeid
I tillegg har det teknologiske miljøet i Kongsberg Gruppen bidratt i konkrete utviklingsprosjekter hos Olympiatoppen, blant annet med løsninger for å gjøre roernes båter noen hundredeler raskere.

-I den neste fireårsperioden vil Olympiatoppen bruke disse erfaringene til å lete etter flere områder hvor idrettene og det teknologiske miljøet kan jobbe sammen om utviklingsprosjekter som gir ny medaljekunnskap, sier Øvrebø.

Olympiatoppen og Kongsberg Gruppen oppfordrer nå flere selskaper til å bli med på en nasjonal dugnad for å løfte de ti idrettene bryting, bordtennis, skateboard, taekwondo, padling, seiling, roing, skyting, svømming og triatlon. Utøvere fra ni av de ti SUMMIT-idrettene er nå kvalifisert for OL og Paralympic 2024.

Norge