#
Toppidrettssjef Tore Øvrebø ønsket alle deltakere velkommen til første samling. Foto: Norges Idrettsforbund/OLT

Kickstarter Olympiatoppen Akademiet

Skrevet av Andrine Davidsen 7. september 2023

Den første av OlympiatoppenAkademiets seks heldagssamlinger gikk av stabelen på Sognsvann den 7. september. 40 utvalgte deltakere fra Kongsberg Gruppen, Det Norske Veritas, TINE og Sopra Steria skal dele erfaringer og utvikling i ett år fremover.

– OlympiatoppenAkademiet har et spennende program, og er en unik møteplass for deling, refleksjon og læring, der perspektivet er kultur for utvikling og prestasjon, forteller toppidrettssjef Tore Øvrebø. 

Akademiet tar 40 utvalgte ressurspersoner fra Norges Idrettsforbund (NIF) og OLTs samarbeidspartnere med inn i en smeltedigel av erfaringsdeling, læring og utvikling. Samlingene skal avholdes jevnlig frem til siste samling i september 2024, etter avslutningen av Olympiske og paralympiske leker i Paris 2024. 

Lære av de beste innen kultur for prestasjoner
Programmet bygger på Olympiatoppens utviklingsmodell og mer enn 30 års erfaring med utvikling av norsk toppidrett. Deltakerne vil dele sine utviklingsprosjekter, og være både deltakere og bidragsytere til programmet. 

– OlympiatoppenAkademiet er et spennende program som vi håper vil gi deltakerne en litt annen type input enn tradisjonelle kurs, og en mulighet til å lære av de beste i verden innen kultur for prestasjoner, forteller Pål Børresen, Regional HR Manager i DNV. 

– Det har vært stor interesse for programmet innad i DNV, med sterk oppslutning fra ledere som har nominert solide kandidater. De ti deltakerne som er plukket ut fra DNV i år representerer bredden av forretningsområdene i bedriften, ulike kompetanseområder, alder og kjønn, legger han til.

Deltakerne fra alle bedriftene er ledere som sikter høyt i egen utvikling og prestasjon. Det er blant annet ledere med personalansvar, prosjektledere, prosessledere og ledere av tverrfaglige team.

imagezotia9.pngAssisterende sportssjef Frode Viberg Jermstad fortalte deltakerne om vinnerkultur i Norges Triatlonforbund. Foto: Norges Idrettsforbund/OLT 

Kongsberg Gruppen deltakelse 
I løpet av samlingene skal deltakerne gå gjennom fokusområder, erfaringsdeling, tilførsel av ny innsikt og kunnskap, testing og analyse, refleksjon og diskusjon, for å ta med seg dette videre til sine respektive bedrifter. I Kongsberg Gruppen var det 50 søkere som sendte inn motivasjonbrev for å delta på OlympiatoppenAkademiet, og av disse var det 12 deltakere som ble valgt ut. 

– Vi har mye å lære av hverandre. Spesielt når det gjelder resultater og prestasjon, hvor næringslivet er veldig måldrevet, og ofte kan glemme fokus på prestasjon, forteller Tone Vold Brekkhus, Senior Advisor Leadership Development i Kongsberg Gruppen

Guro, prosjektleder IDS i Kongsberg Gruppen Defence & Aerospace, er én av 12 utvalgte fra Kongsberg Gruppen.  

– Det er en aha-opplevelse å sitte i rommet og høre på kunnskapen fra de andre deltakerne, utøverne og forbundene. Jeg gleder meg til alt jeg får lære og til å ta det med meg videre, forteller hun. 

– Det er en utvilsom overføringsverdi at vi alle må og vil nå mål vi setter oss, og for å nå målene må man dra i samme retning. Og toppidretten er ekstremt gode på det her. 

Hadde ikke skjedd uten Summit 2024
Både Kongsberg Gruppen og DNV har samarbeidet med OLT om Summit 2024 siden vinteren og våren 2023. Dette samarbeidet skal bidra til å løfte norske idrettsprestasjoner til medaljefangst i Olympiske og paralympiske leker i Paris i 2024 gjennom blant annet å benytte konsernenes verdensledende teknologikompetanse.

Med deres verdensledende kompetanse innen en rekke teknologiområder kan Kongsberg Gruppen og DNV engasjere noen av sine fremste teknologer for å samarbeide med utvalgte idretter og utøvere.