#
Sammen om å styrke sommeridrettene. Norsk Tipping går inn som partner i Summit2024 som er et fellesprosjekt for å løfte 10 idretter. Her er toppidrettssjef Tore Øvrebø og Tonje Sagstuen, administrerende direktør i Norsk Tipping, enig om veien mot Paris 2024.

Norsk Tipping går inn som partner i Summit 2024

Skrevet av GeirOwe.Fredheim@idrettsforbundet.no 15. februar 2024

Norsk Tipping går inn som partner i Summit 2024 og støtter dermed 10 idretter frem mot OL og Paralympics i Paris. – Norsk Tippings bidrag er svært viktig for å løfte og styrke satsingen inn mot lekene i Paris, og vi vil nå utbetale nye midler til alle idrettene, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Høsten 2022 lanserte Olympiatoppen pilotprosjektet Summit 2024 som er tidenes dugnadssatsing på 10 ulike sommeridretter. Målet er å bidra til å løfte norske idrettsprestasjoner til medaljefangst i OL og Paralympics i Paris gjennom å styrke de økonomiske rammebetingelsene slik at landslagene får råd til flere samlinger, nytt utstyr og nye ressurser.

- Vi har mange sommeridretter som er preget av sterk prestasjonskultur, og med mange flotte utøvere, men som mangler økonomiske muskler til å finansiere toppsatsingen sin. Derfor er det ekstra gledelig at vi nå også har fått Norsk Tipping på laget. Fra før har vi fått betydelige midler fra Sparebankstiftelsen DNB, Kongsberg Gruppen og DNV. Summen av dette er at vi nå har klart å løfte disse idrettene til et enda høyere nivå, sier Øvrebø.

Norsk Tipping med på laget
Tonje Sagstuen, administrerende direktør i Norsk Tipping, vektlegger at Summit 2024 gjør ti små idretter til noe større og sterkere enn de kan bli hver for seg. Disse ti idrettene representerer det verdifulle mangfoldet i idretts-Norge. De har utøvere i verdensklasse i sine grener, og mange av dem kan nå dra til OL og paralympiske leker med medaljesjanser. Det skjer fordi de har klart å samarbeide på tvers. For Norsk Tipping er det meningsfylt å bidra når gode krefter ønsker å løfte i flokk. Vår visjon «Gi drømmen en sjanse» har sjelden passet bedre.

10 idretter – 130 utøvere
Idrettene som inngår i Summit 2024 er svømming, taekwondo, padling, triatlon, seiling, roing, bryting, skyting, skateboard og bordtennis. Mange av disse idrettene har allerede skaffet et betydelig antall kvoteplasser til lekene i Paris.

- Går det som vi ønsker lykkes vi i Paris. Samtidig håper vi dette bare er starten på veien videre mot Summit2028 som finner sted i Los Angeles. Og når vi kommer dit håper vi å ha enda flere aktører med på laget, avslutter toppidrettssjefen.