#
PÅ VANNET: – Jeg liker å være på vannet sammen med seilerne og se utviklingen fra dag til dag. Jeg liker å se dem vinne, og jeg liker å se følelsene de viser, sier den nye landslagstreneren. Foto: Norges Seilforbund/Privat.

Pengestøtte førte til ny landslagstrener

Skrevet av Andrine Davidsen 12. april 2023

Olga Maslivets (44) fra Ukraina har blitt engasjert som coach og trener for det norske iQFOiL-laget. Det er takket være midler fra SUMMIT 2024, som skal bidra til å forbedre utøverne og særforbundenes satsing mot OL og PL i Paris 2024 i enda større grad.

– Yrket mitt er å være trener på olympisk nivå, og det er en jobb jeg elsker, sier Olga Maslivets, som ser på det å skulle trene de norske iQFOiL-damene som en stor og spennende utfordring som hun mener har et stort potensiale.

Maslivets er en erfaren og profesjonell trener med spesialkompetanse på brettseiling og foiling. Hun har en treårig utdannelse fra universitetet i Kyiv innen «Olympic and professional Sport Science and Sport Management», og hun har en lang karriere som seiler på olympisk nivå bak seg.

Hun har deltatt som ukrainsk brettseiler i fire OL – fra 2000 til 2012, og sin beste plassering fikk hun i London i 2012 da hun kom på 4. plass RS:X-klassen for damer. Under OL i Rio de Janeiro i 2016 var hun coach for Israels kvinnelige deltager i RS:X.

18 godt kvalifiserte søkere
Interessen for å bli trener for det norske damelaget i iQFOiL har vært stor. Over 20 søknader strømmet inn – mange fra utlandet – og hele 18 av søkerne tåler karakteristikken «godt kvalifiserte». Etter en intervjurunde med flere, gjenstod to kandidater – og til slutt falt valget på Olga Maslivets fra Ukraina.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha fått Olga som trener, sier sportssjef Eirik Verås-Larsen.

– Hun vil helt sikkert passe godt inn i laget av trenere som vi allerede har, og inn blant de norske seilerne – både damene på iQFOiL-laget og de øvrige seilerne på landslaget.

– Ser frem til å bli bedre kjent 
I begynnelsen av juni tar Olga fatt på oppgaven som trener for det norske damelaget.

– Jeg kjenner de norske seilerne litt fra før, men bare som seilere på vannet. Jeg kjenner ingen av dem personlig, så jeg ser veldig frem til å bli bedre kjent med dem.

Også Eirik Verås-Larsen ser frem til at Olga skal komme i gang som trener for iQFOiL-damene. 

– Jeg er veldig glad for den toppidrettskulturen hun representerer og tar med seg, men også det sterke ønsket som hun har om å bidra mot de yngre iQFOiL-seilerne. Under ansettelsen har vi snakket mye om at vi ønsket å engasjere en trener som ville passe inn i den norske toppidrettsmodellen, der innspill og diskusjon med de aktive er viktig. En slik trener mener vi nå å ha funnet i Olga.

Les mer om Seilforbundet her.