#
Frankrikes ambassadør Robine Florence, og toppidrettssjef Tore Øvrebø sammen med utøvere som er klar for OL og Paralympics i Paris 2024. Foto: Geir Owe Fredheim

Summit2024-suksessen fortsetter

Skrevet av GeirOwe.Fredheim@idrettsforbundet.no 5. juni 2024

Antall utøvere som representerer Summit 2024, og som skal representere Norge i OL og Paralympics i Paris, fortsetter å vokse. Etter sist uttak fra Olympiatoppen er det nå hele 30 utøvere fra de 10 idrettene som kan pakke baggen til sommeren store begivenhet.

Ved første OL- og Paralympicsuttak kom hele 13 av 16 utøvere fra de 10 Summit-idrettene. Tirsdag 4. juni tok toppidrettssjef Tore Øvrebø ut ytterligere 23 utøvere. Av dem kommer intet mindre enn 17 fra Summit-idrettene.  

Fra padling ble Kristine Amundsen, Anna Margrete Sletsjøe, Maria Virik og Hedda Øritsland tatt ut. Fra roing var det firerbåten med Erik Solbakken, Kristoffer Brun, Jonas Juel og Oskar Helvig som ble klare. Triatlonlaget består av Solveig Løvseth, Lotte Miller, Kristian Blummenfelt og Vetle Bergsvik Thorn, mens parabordtennislaget som skal til Paralymics består av Aida Dahlen, Nora Korneliussen, Jenny Helene Slettum, Merethe Tveiten og Tommy Urhaug.

Fornøyd toppidrettssjef
- Det er utrolig hyggelig at vi fyller opp med utøvere fra våre tradisjonsrike norske idretter, som historisk sett alltid har levert gode resultater i OL og Paralympics, men som nødvendigvis ikke har så god økonomi. Det betyr bare at vårt langtidsprosjekt med Summit2024 og Summit2028 har gitt gode resultater allerede før avreise til lekene i Paris, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø som retter en stor takk til Sparebankstiftelsen DNB, Konsberg Gruppen, DNV og Norsk Tipping for støtten.

Av totalt 39 utøvere som er klare for OL- og Paralympics, kommer 30 utøvere fra Summit2024.

Fra før er disse Summit-utøverne blitt tatt ut:

Paralympics:

Roing:

Birgit Lovise Røkkum Skarstein Christiana Roklub

Svømming:

Fredrik Solberg Tønsberg Svømmeklubb

OL:

Bryting:

Grace Bullen Fredrikstad Bryteklubb Atlas (Hun er eneste bryter fra Norge i dette OL)

Roing:

Thea Helseth Aalesunds Roklub

Inger Seim Kavlie Christiania Roklub

Lars Martin Benske Fredriksstad Roklub

Ask Jarl Tjøm Tønsberg Roklub

Seiling:

Line Flem Høst Kongelig Norsk Seilforening

Mina Mobekk Kongelig Norsk Seilforening

Hermann Tomasgaard Kongelig Norsk Seilforening

Marie Rønningen Tønsberg Seilforening

Helene Næss Tønsberg Seilforening

Taekwondo:

Richard André Konopka Ordemann Tøyen Taekwondo Klubb