#
Det norske taekwondo-laget har ankommet Krakow og forbereder seg til helgens konkurranser. Foto: Dag Jacbosen/Norges Kampsportforbund

Taekwondo-landslaget har ankommet European Games

Skrevet av Andrine Davidsen 20. juni 2023

Den norske troppen som skal delta på European Games i Polen består blant annet av seks utøvere fra taekwondo-landslaget. Nå har de ankommet Krakow i Polen.

Det norske taekwondo-landslaget har levert gode resultater denne våren, med bronse i VM og i Grand Prix. Etter disse konkurransene er Norge rangert som det beste landet i Norden. Sportssjef Dag Jacobsen forteller at målet for de norske taekwondo-utøverne i Krakow er å kjempe om medaljer.

– Vi er stolte av at Norge er blant de få landene i Europa som har tatt medaljer i disse prestisjefylte mesterskapene. Samtidig er vi klar over at alle deltakerne i European Games er blant de beste av de beste, så det vil bli mange tøffe kamper før noen kan stå på pallen, forteller sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Det norske taekwondo-laget består av:

  • Karoline Gjelsvik fra TIF Viking i klassen kvinner -62 kg.
  • Mari Romundset Nilsen fra Aure Kampsportklubb i klassen kvinner -67 kg.
  • Eliza Frazier Haugen fra Tveita Taekwondo Klubb i klassen kvinner -73 kg.
  • Sebastian Thune fra Grorud Taekwondo Klubb i klassen herrer -74 kg.
  • Richard Ordemann fra Tøyen Taekwondo Klubb i klassen herrer -80 kg.
  • Milos Pilipovic fra Grorud Taekwondo Klubb i klassen herrer +87 kg.

European Games avholdes for femte gang fra 21. juni til 2. juli, og Norge sender en samlet tropp på 148 utøvere fra ulike idretter. Taekwondoutøverne konkurrerer i løpet av første del av mesterskapet. Karoline, Mari, Sebastian og Richard skal konkurrere søndag 25. juni, mens Eliza og Milos skal konkurrere mandag 26. juni.

Følg lekene på www.teamnor.no og Team Norways plattformer på Instagram (olympicteamnorway) og Facebook (OlympicNOR).